online-shopping

Hoe start ik mijn eigen webshop

Tips voor het opstarten van je eigen webshop

Ben je er zeker van dat je een webshop wilt opstarten? Dan volgen hier een aantal tips.

Benodigdheden

Om met een webshop te beginnen, heb je zeker al webhosting en een domeinnaam nodig. Heb je deze al? Dan is dit al een aandachtspunt minder waar je rekening moet mee houden.

Oei, dit heb ik nog niet? Geen nood, Loungeweb kan je hiermee voor beide zaken op weg helpen. Of beter nog, wij kunnen ineens alles gelijktijdig voorzien. Wij helpen je graag hiermee verder, dus contacteer ons gerust.

Afbeelding met tekening

Automatisch gegenereerde beschrijving

Concept

Niet alleen je producten, maar ook het uiterlijk van je webshop is belangrijk. Een onoverzichtelijke website wordt even snel weer verlaten als dat deze wordt gevonden. Over het algemeen moeten klanten binnen twee klikken het product hebben gevonden, anders gaan ze weg. Zorg zeker ook voor grote en duidelijke afbeeldingen en specificaties van de producten die je aanbiedt.

Klanten kunnen ze immers niet zelf bekijken of vasthouden. Daarom is het van belang dat de eigenschappen van de producten duidelijk worden omschreven. Vermeld bijvoorbeeld duidelijk de afmetingen van de producten die je levert.

Systeem

Achter een goede webshop zit er een goed systeem. Er zijn goedkope softwarepakketten te koop waarmee je eigenhandig je eigen webwinkel kunt bouwen. Nadeel is dat je hiervoor enige voorkennis van websites bouwen nodig hebt.

Het is dus alleen aan te raden hiermee te werken als je dus zelf de nodige kennis hebt over het bouwen van websites, om nog maar te zwijgen over de tijdsbesteding in het opbouwen hiervan. Bij Loungeweb bieden wij een kant en klaar webshopmodule aan welke specifiek is opgebouwd met de nodige toeters en bellen welke een professionele webshop nodig heeft.

Beveiliging

Al onze webhostingpakketten worden standaard opgezet met een ssl certificaat (het slotje en de https:// in de adresbalk). Standaard worden bij webshops en websites een gdpr-AVG policy (cookie en privacy policy).

Ook Google zal je hiervoor dankbaar zijn naar indexering toe om de vindbaarheid te verhogen. Ook uw (potentiële) klanten gaan dit zeker waarderen, omdat hun gegevens via een beveiligde verbinding worden verzonden.

Betaalmogelijkheden

Ook de online aangeboden producten moeten betaald worden, logisch toch. Hierin hebben wij een module voor die we kunnen aanbieden. Alle mogelijke betalingsmogelijkheden kan worden voorzien.

Verzenden

Leuk, je eerste producten online verkocht. Maar natuurlijk moet je de verkochte producten bij de klant geraken. Hierin heb je dan ook weer enkele mogelijkheden. De klant kan het bij je zaak afhalen en klaar. Er zijn ook verschillende mogelijkheden om deze te verzenden, de Post, koerierdienst, …

Kortom

Realiseer dat je met een webshop echt gaat ondernemen. Ook online klanten zijn echte klanten…