Hoe kunnen we helpen?

Hoe pas ik mijn hosts file aan?

Je bent hier:
< Alle onderwerpen

Als je een website gaat verhuizen, of nog in de bouw-fase van je website zit kan het handig zijn om de website alvast via de nieuwe server te bekijken. Met een kleine aanpassing aan de zogeheten hosts file kan je het IP adres van de server die je wil gebruiken voor een domein zelf instellen zonder de DNS aan te hoeven passen.

Belangrijk: Het aanpassen van de hosts file is alleen voor lokale machines, per apparaat moet je deze aanpassing dus doorvoeren als je de nieuwe server alvast wil bekijken op deze apparaten.

Let op! Als je de hosts file aanpassing niet meer nodig hebt is het raadzaam deze weer te verwijderen zodat deze bij een eventuele verhuizing geen verwarring kan geven.

Windows 10

Stap 1. Klik in de taakbalk op het vergrootglas en typ kladblok of notepad in. Klik rechts op Kladblok of Notepad en vervolgens op Als administrator uitvoeren of Run As Administrator. Voer je wachtwoord in en druk op Enter, of druk alleen op enter als je account geen wachtwoord heeft.

Stap 2. Klik bovenaan in het menu op Bestand > Openen. Voer bij Bestandsnaam het volgende in en druk op enter: C:\Windows\System32\drivers\etc\hosts

hosts file locatie

Stap 3. Voer de regels die je wilt invoeren onder de bestaande regels, bijvoorbeeld:

hosts file windows

Je vervangt 123.45.678.9 met het IP-adres van de server waar jouw hostingpakket op staat. Je vind dit IP-adres in de welkomstmail. Verder vervang je domein.extensie met jouw domeinnaam.

Stap 4. Sla het bestand op via Bestand > Opslaan. De hosts file aanpassing is nu gedaan.

macOS

Stap 1. Ga in Finder naar Programma’s > Hulpprogramma’s en open Terminal.

Stap 2. Voer de volgende tekst in: sudo nano /etc/hosts. Je wordt gevraagd om je wachtwoord in te voeren, dit is het wachtwoord van je Mac gebruiker.

Stap 3. Er staan al een aantal regels in de hosts file. Je voert de regels die je wilt invoeren in onder de bestaande regels, bijvoorbeeld:

hosts file macos

Je vervangt 123.45.678.9 met het IP-adres van de server waar jouw hostingpakket op staat. Je vind dit IP-adres in de welkomstmail. Verder vervang je domein.extensie met jouw domeinnaam.

Stap 4. Sla de hosts file op door Control^ en O in te drukken, en vervolgens Enter om de bestandsnaam te houden zoals deze nu is. Druk Control^ en X in om de editor af te sluiten.

Inhoudsopgave