Hoe kunnen we helpen?

Hoe upload ik een database via SSH?

Je bent hier:
< Alle onderwerpen

Bij het uploaden van een database in phpMyAdmin kan het voorkomen dat dit mislukt doordat de database te groot is. Een alternatief hierop is het uploaden van de database via SSH. Met SSH heb je geen last van het uploadlimiet van phpMyAdmin, in dit artikel leggen we uit welke stappen je moet volgen.

Stappenplan

Stap 1. Login op SSH met je cPanel gebruiker. Je kunt dit doen via een SSH client / Terminal op je computer of via de Terminal in cPanel.

Stap 2. Navigeer in SSH naar de map waar het .sql bestand staat wat je wilt uploaden, je doet dit met de volgende commando’s:

Huidige mapinhoud bekijken:

ls

Map openen:

cd MAPNAAM

Bovenliggende map openen:

cd ..

Stap 3. Zodra je in de map zit waar je .sql database export instaat voer het onderstaande commando uit:

mysql -p -u GEBRUIKERSNAAM DATABASENAAM < BESTAND.sql

Stap 3a. Bij de GEBRUIKERSNAAM voer je de gebruikersnaam van de database gebruiker in, je hebt hierbij dus wel het wachtwoord van deze database gebruiker nodig. Eventueel kun je die in cPanel opnieuw instellen via MySQL Databases.

Stap 3b. Bij de DATABASENAAM voer je de volledige databasenaam in.

Stap 3c. Bij BESTAND.sql voer je de naam van het .sql bestand in wat je wilt uploaden.

Stap 4. Als alle gegevens kloppen zal er om het wachtwoord van de database gebruiker gevraagd worden waarna het .sql bestand geïmporteerd worden in de database. Afhankelijk van de omvang kan dit even duren.

Lees ook: Hoe gebruik ik SSH?

Inhoudsopgave